drop organics

A bőröd él. Reagál a környezetre és a benned zajló folyamatokra. Ahhoz, hogy a bőröd jól érezze magát, a kozmetikumok mellett a lelkedre és a testedre is figyelned kell. Összegyűjtöttem néhány dolgot, amit fontosnak tartok ezzel kapcsolatban.

LÉLEK

drop_organics_lelek.jpeg

"A helyes cél nem az, ha mindig boldognak akarjuk magunkat érezni, hanem az, ha szeretnénk boldog emberek lenni."

Pál Feri gondolatát nagyon aktuálisnak érzem.

Imádkozás, meditáció: a saját gondolatainknak szükséges időt teremteni. Kell a csend, hogy gondolkodjuk, kérdéseket tegyünk fel, tervezzünk, összegezzünk. Teremts időt magadnak. A buszon ülve internetezés helyett, a fürdőkádban, naplót írva, ébredés után az ágyban. Kényelmes a valóság elől elmenekülni, de a fejlődéshez elengedhetetlen, hogy szembenézzünk vele.

Önismeret: önmagunk megismerése egy élethosszig tartó folyamat. Mindig tartogatunk meglepetéseket saját magunk számára. Mindig jön egy olyan szituáció vagy életszakasz, mely kérdéseket, kétségeket vet fel az addigi önmagunkról, vagy világnézetünkről. Ha önmagunkra tudunk szeretettel nézni, másokra is könnyebb. Pál Feri videóit és könyveit nagyon ajánlom. Abban az életszakaszban vagyok, hogy a kérdéseimre ő most nagyon jó válaszokat tud adni (régebben Csernust olvastam). Római katolikus pap, de önismereti és párkapcsolati témájú előadásait nem elsősorban vallási oldalról közelíti meg. Ha nem vagy vallásos, akkor is nyugodtan meghallgathatod. A keddi alkalmait a Youtube-on élőben is megnézheted.

Jótékonykodás: fontosnak érzem a rászorulók megsegítését. Mindig örömmel tölt el, hogy milyen sokan önzetlenek és jótékonykodnak. Kívánom, hogy ne csak Karácsonykor segítsünk másokon. Egy ötlet: gyűjts össze pár dolgot, és ha kocsival vidékre utazol, add oda valakinek, vagy tedd le valamelyik portán. Rengeteg házon és udvaron látszik, hogy rossz körülmények között élhetnek az ott élők. Rokonaidat, ismerőseidet is megkérdezheted, hogy tudnak-e olyan családról, ahol szükség lenne játékra, ruhára, tartós élelmiszerre. Segíts személyesen, közvetítők nélkül.

Önkéntes munka: na, ebben nem vagyok járatos. Te már végeztél önkéntes munkát? Ha van tapasztalatod, kérlek, írd meg, hogy mit csináltál, és mik voltak a tapasztalataid.

TEST

drop_organics_test.jpeg

Testünk fitten tartásához hosszú távon a leghatásosabb módszer az életmódváltás. Szeresd meg az egészséges ételeket és legyen a sport az életed része.

Ne 30 vagy 60 napban gondolkodj.

Sport: ha fáradtnak érzem magam, vagy depressziós hangulatban vagyok (amellett, hogy csillogóra festem a körmöm), a legjobb gyógyír a sportolás. Csak nehéz odáig eljutni. Tudom. De ha sikerül, akkor tényleg a működik. Mivel veszem rá magam, hogy felkeljek és elinduljak?

 • Nem stresszelem magam semmilyen elvárt teljesítménnyel. Azért futok, hogy jól érezzem magam. Bármennyit is futok, elégedett leszek vele.
 • Arra gondolok, hogy bármilyen kis futás is több, mint a semmi. Még 5 perc futás is hasznos.
 • Amíg győzködöm magam, hogy elinduljak, nagyon sokszor felidézem magamban azt az érzést, ami a futás végeztével szokott eltölteni. Elégedettség, jókedv, frissesség, külső és belső kivirulás, a jóleső fizikai fáradtság érzése.

Masszázs: testi, lelki feltöltődés. Egy fél órás masszázs alatt lehetőség van szellemileg is kikapcsolni, miközben az izmok feszülését enyhíti a masszőr. Az ülőmunka és a stressz a hát- és nyakizmokat folyamatos tónusban tartja. A masszőröm szerint én a csuklyás izmaimba raktározom a stresszt, azokon érzi legelőször a változást. Fáj a nyakad vagy a derekad? Fordulj szakemberhez.

Táplálkozás: erről hónapokig lehetne mesélni. Mindenki tudja és ismeri az alapszabályokat, mégis sokan panaszkodnak, hogy nem tudnak odafigyelni rá. Rengetegen fogyókúráznak, tartós eredmény nélkül. Néhány szempont, amit érdemes megfontolni:

 • Ha jó minőségű, finom zöldséget vagy gyümölcsöt veszek, azt szívesebben eszem meg. Inkább vásárolok kevesebbet, de akkor minőségi terméket. Így a szemétben is kevesebb landol. Az alma hiába egészséges, ha olcsó, és savanyú, sosem fogy el.
 • Találd meg, hogy mik azok az egészséges ételek, amik ízlenek Neked. Unod a salátát? Tedd ízletessé. Inspirálódj, vedd körbe magad olyan tartalmakkal, ahol ízletes, egészséges ételeket készítenek. Egy idő után azon fogod észrevenni magad, hogy szeretnél Te is hasonló ételeket készíteni.
 • Gyakran lelki probléma áll az evési gondok háttérben, és sokan evési zavarral küzdenek. Ha magadra ismersz, és már régóta szeretnél változtatni, de nem megy, akkor ne félj segítséget kérni.
 • Ha sokat diétáztál, vagy evési gondokkal küzdesz, lehet, hogy a saját éhségközpontod már nem működik rendesen, ezért az éhségérzetedre ne alapozz. Figyelj más egészséges embereket, igazodj hozzájuk. Akkor egyél, amikor ők, és annyit, amennyit ők. Ez eleinte nagy könnyebbséget ad.
 • Nagyon vágysz az ebéd utáni desszertre? De mi történik, ha mégsem eszed meg? Semmi borzasztó. Az élet megy tovább. Próbáld ki. Simán túléled.

KOZMETIKUMOK

drop_organics_kozmetikum.jpg

A bőröd állapotát rengeteg tényező befolyásolja. A kozmetikumok is. A cél, hogy minél tudatosabb vásárlók legyük. Fontos a tájékozódás. Ismerd meg a saját bőrödet, és a kozmetikumokat is, amiket használsz.

Natúrkozmetikum vagy hagyományos kozmetikum? Erre nincs egyértelmű válasz. Olyan kozmetikumot válassz, ami megfelel a bőrödnek és minőségi alapanyagokból áll. Nem vagyunk egyformák. A bőrünk sem az. Natúr alatt mindenki azt ért, amit csak akar, sajnos nincs törvényi előírás, hogy mit hívhatunk annak. Sokan ezt ki is használják, ezért fontos a tájékozódás. A növényi kivonatok és a szintetikus anyagok is okozhatnak allergiát, vagy lehetnek irritálóak. Én törekszem arra, hogy minél természetesebb alapanyagokból álló kozmetikumokat használjak. De például azt is tudom, hogy a kókuszolaj komedogén, ezért bármennyire is bio és mindenmentes, nem használom az arcomra.

Jó ha tudod, hogy a címkén mindig a legnagyobb mennyiségben szereplő összetevők szerepelnek elöl, aztán amiből kevesebb van, az egyre hátrébb. 1% alatt pedig már mindegy a sorrend.

Minden nap igyál sok szénsavmentes ásványvizet vagy csapvizet. Tudom, hogy elcsépelt, de ez tényleg fontos. Hidratáltabbá, egészségesebbé teszi a bőrödet.

Rendszeresen hámlassz. Találd meg a számodra megfelelő és kellően gyengéd készítményt, amivel elősegíted az elhalt hámsejtek eltávolítását. Kérd a kozmetikusod tanácsát. A bőröd fellélegzik, és a pórusaid sem tömődnek el olyan könnyen. A hámlasztás utáni fényvédelemről ne feledkezz meg.

Ha krémmel vagy szérummal ápolod a bőrödet, azt sose siesd el. Lassan, alaposan és gyengéden masszírozd át az arcodat minden egyes alkalommal. Ezáltal a vérkeringésed fokozódik, a szövetek vérellátása javul. Törődj vele, csak egy perc az egész. Hidd el, a bőröd meghálálja a szeretetet.

A lejárt kozmetikumokat ne használd tovább! Dobd ki. Bomlanak, avasodnak, elszaporodnak bennük a mikroorganizmusok.

Végül jöjjön az elmaradhatatlan: egy órás frissítő program.

20170715_174623-01-01-01.jpeg

Fáradt vagy és elment az életkedved is?
Egy órás frissítő program.

A kedvencem.

 1. Engedj egy kád forró vizet. (Hideg vizet még ne tegyél bele.)
 2. Tedd a kád mellé a kedvenc arcmaszkodat vagy szérumodat.
 3. Készítsd el a kedvenc zöldség turmixodat és tedd be a hűtőbe.
 4. Menj el futni. (Ez sajnos kihagyhatatlan lépés, de bízz bennem, megéri.) Az edzettségedtől függően akár 10-20 perc is elég lehet. Nem a kimerülés a cél, hanem a felfrissülés.
 5. Ahogy hazaértél, állítsd be a fürdővíz hőmérsékletét, tegyél bele fürdősót vagy illóolajat, és készítsd magad mellé a turmixodat. Csobbanj a vízbe, tedd fel az arcmaszkodat és relaxálj. Szerintem ez a legjobb dolog, ami történhet: sport utáni relaxálás a fürdőkádban. Sportolás után a vérkeringésed fokozott, az arcodon a pórusok kitágultak. Az arcpakolás hatóanyagai mélyen fel tudnak szívódni. A sportolás pedig boldogsághormonokat termel, elégedettséggel tölt el, és feszessé teszi a bőrödet. <3

KÖSZÖNÖM, HOGY ELOLVASTAD.

Ha kérdésed van, vagy a véleményedet szeretnéd megírni, ne habozz. Arra is kíváncsi vagyok, hogy Neked milyen praktikáid vannak, mit csinálsz, mit tartasz fontosnak.