drop organics

Az egyperces pakolás és a bársonyosan puha bőr

szérumEszter Vadászi-Bakó

Lehet, hogy nem pontosan pakolás (akkor mi?), de meg kell, hogy osszam a legújabb felfedezésemet. Leírom, hogy varázsoltam bársonyosan puha bőrt magamnak. Már nem először. 

Ami szükséges hozzá:

  • kedvenc arcszérum
  • levendula illóolaj
  • kisméretű törölköző
  • meleg víz (optimálisan egy fürdőkádnyi)

Így csinálom:

  1. A fürdőkádban arctisztítás után meleg vizes törölközővel gyengéden áttörlöm az arcomat, hogy az elhalt hámsejteket és az arctisztító maradékát eltávolítsam.
  2. Az egyik kezembe cseppentek 5 cseppet a szérumból és egy cseppet az illóolajból, majd alaposan összekeverem őket a két tenyerem között.
  3. Felviszem az arcbőrömre az olajat, és letakarom egy percre nagyon meleg, nedves törölközővel. Közben relaxálok. Mély levegőket veszek, hogy teljesen átjárjon a levendula illata. (A nagyon meleg törölköző fontos, mert így a pórusok kinyílnak, a vérkeringés fokozódik, és nagyon gyorsan be tud szívódni az olaj.)
  4. Az egy perc letelte után a törölközőt leveszem az arcomról, kiöblítem, és az olaj maradékát óvatosan letörlöm vele. Ennyi. Ezután annyira puha és bársonyos a bőröm, hogy elmondani sem lehet. 

 

Illóolaj estében is fontosnak tartom, hogy mindig jó minőségűt használjatok bőrápolásra. Megéri. Ami túl olcsó, az nem lehet jó!

Hogyan teszem az arcomra a törölközőt, hogy kapjak levegőt?
Megfogom a törölközőt a hosszabbik oldalán lévő két csücskénél. Lefedem vele a számat, úgy, hogy az orrom szabadon maradjon. A két csücskét, amit továbbra is fogva tartok, felviszem a homlokomhoz, és ott összeérintem őket. Ezután engedem el, és elrendezgetem, hogy mindenhol fedjen. Így az orrom szabadon marad, és tudok lélegezni a relaxálás alatt. (Köszi Kriszta az ötletet!)